Dagschaak ook online op vrijdagmiddag

[De laatste keer was 12 juni 2020, red.] De meeste schaakclubs organiseren in deze tijden veel evenementen online, vaak in de vorm van een toernooitje op bijvoorbeeld chess.com of lichess.org. Zie daarvoor de sites van de diverse clubs. Ook het dagschaak op de vrijdagmiddag in Denksportcentrum Dijckzigt draait digitaal door. Vanaf vrijdag 3 april is er wekelijks een online-rapidtoernooi van 14.00 tot 16.00 uur. Het tempo is vooralsnog 10 min. + 2 seconden per zet (of berserk: 5+0). Ook voor mensen die geen lid zijn van een schaakclub.

Hoe werkt dat? Heb je nog geen (gratis) account op lichess, ga dan naar https://lichess.org/signup. Je hoeft niet onder eigen naam spelen – veel schakers vertonen enorme creativiteit bij het verzinnen van een gebruikersnaam. Al vinden deelnemers het wel prettig om te weten wie ze tegenover zich hebben.

Ga vervolgens naar https://lichess.org/team/dagschaak-dijckzigt-utrecht en meld je aan bij Dagschaak Dijckzigt Utrecht. Daar is meer te vinden over het wekelijkse toernooitje en kun je vragen stellen. De link van het toernooi verandert elke week, maar is te vinden bij dat team of op de sites van de organiserende clubs. Toegang: gratis!