Eindspeltoernooi De Rode Loper, 20 januari

maxresdefault215-640x360Eindspeltoernooi 2016, stellingen met een Tata-tintje

Op woensdag 20 januari organiseert UCS De Rode Loper een eindspeltoernooi. Speciaal voor de schaakweek heeft John eindspelstellingen geselecteerd uit de roemruchte geschiedenis van het Hoogoven/Tatatoernooi.

De avond staat zoals de naam al doet vermoeden in het teken van het eindspel. In elke ronde selecteert de zwartspeler een van de stellingen. De stellingen zijn niet allemaal in evenwicht, maar er is altijd voor beide partijen iets te halen. Per stelling is er een bonus te verdienen, waardoor juist de lastigere stellingen aantrekkelijk zijn om te spelen. En het belangrijkste: voorbereiden mag!

Het toernooi staat open voor alle geïnteresseerde huis- en clubschakers uit Utrecht en omgeving. Inschrijven aan de zaal tot 19:45 uur. Deelname is gratis.

De Regels

De regels zijn simpel: er zijn acht stellingen, in alle acht is wit aan zet. Zwart mag elke ronde de stelling kiezen, maar niet meer dan 1x dezelfde.
Het speeltempo is 10 minuten p.p. Dat zou betekenen dat we 8 à 9 ronden kunnen spelen, maar in de praktijk zijn het er meestal 7.
Rond 23.30 uur is het toernooi afgelopen. Muziek erbij, wel serieus, maar niet met het mes op tafel.
Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107.

De stellingen zijn te vinden op de site van De Rode Loper. Voorbereiden mag, is zelfs aan te bevelen!