Hans Sandbrink Memorial op 6 september

Hans Sandbrink (1959-2002)

Hans Sandbrink (1959-2002)

Op zaterdag 6 september organiseert SV Paul Keres het 11e Hans Sandbrink Memorial. Bij dit toernooi zijn altijd diverse leden van Utrechtse clubs aanwezig, zowel spelers die Hans gekend hebben als anderen. En dat is ook precies de bedoeling.

Het is nu zomerstop, maar over anderhalve maand start het gebeuren weer. Als officieuze kickoff van het Utrechtse schaakseizoen dient het Hans Sandbrink Memorial: op zaterdag 6 september herdenken we voor de 11e keer een geweldige, veel te vroeg overleden Keresiaan.

Voor degenen die Hans niet gekend hebben kan ik een heel verhaal gaan houden, maar laat ik me beperken tot de tekst die in 2002 op de site kwam:

In Utrechtse schaakkringen heerst groot verdriet om het volkomen onverwachte overlijden van Hans Sandbrink. De 43-jarige Sandbrink was namens S.V. Paul Keres organisator van het jaarlijkse weekendtoernooi in juni, het Open Kampioenschap van Utrecht. Ook was hij het die deze website gebouwd heeft. Hij was actief bestuurslid en erelid van Paul Keres, maar had ook in de rest van schakend Utrecht diepe wortels. Hans Sandbrink kon met zijn enorme gestalte fysiek ontzag inboezemen. Al bij de eerste woorden sloeg dat meestal om in diepe sympathie. Een vriendelijke reus, getrouwd met Jojanne, van beroep bioloog en met een passie voor schaken. Hans Sandbrink werd op 10 mei op vakantie in Amerika getroffen door een hartaanval.

Voor de meeste lezers kent de formule van het HSM geen geheimen. Voor alle zekerheid: 7 ronden Zwitsers, 20 minuten per persoon per partij, één grote groep. Prijzen zijn in natura, en ze zijn er zeker niet alleen voor degenen die hoog eindigen. Dit als hommage aan de bijzondere prijzen die Hans altijd voor de ZAK bedacht. Je hoeft Hans natuurlijk niet gekend te hebben om mee te doen.

We spelen in De Sjuut. Aanvang 10:00, kosten 5 €, aanmelden bij Jan Jaap (voorzitter@paulkeres.nl / 06 – 24 395 397). Let op: 48 plaatsen beschikbaar, en vol = vol! We zullen hier geregeld de deelnemerslijst updaten zodra deze enige omvang heeft.
Jan Jaap Janse

Voor actuele informatie over dit toernooi gaat u naar de site van Paul Keres.