Schaakweek Utrecht

De Schaakweek Utrecht 2016 was een succes. Op deze site kunt u nog alle bijzonderheden vinden, bijvoorbeeld door rechtsonder op de rubriek ‘schaakweek’ te klikken.

[Persbericht 10-1-2016]

Van 15 tot 31 januari 2016 vindt het Tata Steel Chess Tournament plaats in Wijk aan Zee. Dit internationale evenement, de voortzetting van het vroegere Hoogovenstoernooi, wordt onder schakers gezien als ‘het Wimbledon van de schaaksport’. Aan het toernooi nemen onder meer Magnus Carlsen en Anish Giri deel, de nummers 1 en 3 van de wereld.

De grootmeesters (de ‘Mastersgroep’) van Tata Steel Chess komen op woensdag 27 januari naar Utrecht, om een ronde van hun toernooi te spelen in het Spoorwegmuseum. Daar zal op diezelfde dag ook het Utrechtse schoolkampioenschap worden gehouden, waaraan teams van een groot aantal basisscholen deelnemen: in totaal ruim 320 kinderen.

In samenwerking met de gemeente Utrecht en de Stichting Bevordering Utrechtse Schaaksport (STIBUS) organiseren de Utrechtse schaakclubs in de week voorafgaand aan de Utrechtse ronde van Tata Steel tal van activiteiten. Tijdens deze ‘Utrechtse Schaakweek’ kan er op allerlei plaatsen in de stad worden geschaakt door mannen en vrouwen van alle leeftijden en alle speelsterkten. Er zijn simultaans, er is een snelschaaktoernooi en tal van andere schaakactiviteiten.

De Utrechtse Schaakweek duurt van woensdag 19 januari tot en met woensdag 27 januari.

Meer informatie is te vinden op de site www.schaakweekutrecht.nl